Het WK2014 in Brazilië

voetbalshirt

Het wereldkampioenschap 2014 zal worden georganiseerd door Brazilië. Het land zal fungeren als gastheer en zorgen dat het toernooi vlekkeloos verloopt. Het is de tweede keer (na 1950) dat hetland een dergelijk toernooi organiseert. Brazilië zelf won in de historie maar liefst 5 maal de wereldkampioenschappen en daar kunnen ze trots op zijn! bron: www.voetbalshirtskoning.nl

Zoals velen weten is het economische klimaat in Brazilië nu niet echt een mooi klimaat om een groot evenement te houden. Armoede overheerst en er wordt door de regering nauwelijks iets aan gedaan, terwijl grote bedragen uitgegeven worden aan het verbouwen van voetbalstadions voor het WK. Dit valt bij de lokale bevolking niet helemaal lekker, en daarom zijn er ook zoveel protesten te zien op de televisie. Waarom zou een land zoveel geld uitgeven aan iets wat beter besteed kan worden?

Volgens de Braziliaanse regering en de FIFA levert het organiseren van een wereldkampioenschap veel meer op dan het daadwerkelijk kost. Wat te denken van alle merchandising wat verkocht wordt door de lokale detailhandel, of de verschillende voetbalkleding die verhandeld worden. Maar daar wil de lokale bevolking niks van weten. Zij geloven niet in de propaganda die geuit wordt door de Braziliaanse bobo’s. Ze willen gewoon fijn kunnen leven, een klein beetje welvaar, i.p.v. dat er een paar honderd meter verderop een paar miljonairs tegen een bal trappen.

Hoe dan ook het wk zal gehouden worden in Brazilië, daar is geen stop meer op te krijgen. Dan maar hopen dan het Braziliaanse elftal potten kan breken op het prachtige toernooi. De traditionele gele thuisshirts van Brazilië worden weer uit de kast gehaald. Tegenstanders kunnen gedonder verwachten met spelers als Neymar en Oscar. Dat wordt een lastige klus voor onze Nederlandse verdediging mocht het zover komen. Of het Nederlands Elftal daadwerkelijk tegen Brazilië moet spelen zien we op het toernooi, wij kunnen  iig niet lang meer wachten totdat het begint!

De voetbaltenues die gedragen worden op het WK 2014 zijn nog niet bekend. Maar verwacht wordt dat bijvoorbeeld het Nederlands Elftal een nieuwe thuis en uit tenue krijgt.

 

Dit bericht is geplaatst in brazilie, voetbal, wk2014. Bookmark de permalink. Reacties zijn gesloten, maar u kunt een trackback achterlaten: Trackback URL.
  • Welkom op dit blog!

    Hier vind je informatie over voetbal, lifestyle en andere sport gerelateerde onderwerpen. Kijk gerust eens rond en lees wat artikelen.
  • lifestyle, voetbal en artikelen